maanantai 22. elokuuta 2016

Melkein vuosi Senkun kanssa


 Aloin liikuttaa juroa suomenhevosta vuoden 2015 syyskuussa ja heinäkuun lopussa jouduin sanomaan hevoselle hyvästit paikkakunnan vaihdoksen myötä. Vajaassa vuodessa ehtii hyvin kiintyä hevoseen, jota käy ratsastamassa ja hoitamassa 2-3 kertaa viikossa.


Ensimmäiset kuukaudet jouduimme Senkun kanssa törmäyskurssille karsinakäytöksen, talutuksen ja ratsastuksen suhteen. Päälleni ei nimittäin sopinut tulla karsinassa, jyrätä taluttaessa ja kiitää alta ratsastaessa. Yhteinen sävel alkoi kuitenkin löytyä jo ennen joulua.Keväällä meno oli jo muuttunut salonkikelpoisemmaksi kaikin puolin. Senkku oli suurimmaksi osaksi oikea mussukka! Hevonen käveli perässäni nätisti, antoi minulle oman tilani ja kuunteli ohjeita kärsivällisemmin ratsastaessa.Keskinäisen luottamuksen synnyttyä ei ongelmia enää ilmennyt, kunnes koitti laidunkausi ja laitumen vaihto. Tuore ruoho kiinnosti suomenhevosta kouluvääntöä enemmän ja yhtenä kertana otin sitä kiinni laitumelta yhteensä 45min ennen kuin kenkku luovutti. Seuraavalla viikolla, kun laidun oli huvennut, sama hevonen tuli portille vastaan höristen :D

Viimeisellä ratsastuskerrallani Senkun kanssa menimme rennosti maastossa. Suokki oli jotenkin extrakiltti ja kaipasi rapsutuksia. Yleensä laitumelle palatessa Senkku häipyi lajitovereidensa seuraan saman tien kun riimu lähti päästä. Viimeisellä kerralla se jäi portille norkoilemaan ja katselemaan, joko minä lähden. Taisi tietää että se oli viimeinen ratsastuskertamme.

Senkun kanssa opin lisää hevosten käsittelystä ja istuntani parani, kun vietin enemmän aikaa satulassa. Hevonen opetti minulle, että toinen mahdollisuus kannattaa antaa. Olisin missannut suuren persoonan, jos olisin luovuttanut hevosen kanssa ensimmäisen vastoinkäymisen tullen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti