torstai 28. heinäkuuta 2016

Kaksi puomia, monta harjoitusta!

Olen usemmiten yksin tallilla, joten puomiharjoituksia tehdessäni kehitin harjoituksen, jossa saa kahdesta puomista mahdollisimman paljon irti, ilman että täytyy välillä tulla alas hevosen selästä niitä siirtämään.

Normaalien alkuverryttelyjen jälkeen tein ympyräharjoitusta, jossa joka toinen ympyrä on voltti ja kulkee kahden puomin välistä ja joka toinen ympyrä, joka kiertää molempien puomien ulkopuolelta. Olen tehnyt harjoitusta käynnissä, ravissa ja laukassa.


Kahta puomia voi hyödyntää niin, että ratsastaa niiden molempien yli voltin muotoista uraa. Senkulla olen tehnyt tätä harjoitusta vain käynnissä.
Puomien yli voi tehdä myös harjoitusta, jossa ratsastaa toisen puomin yli suorakaiteen muotoista uraa. Harjoituksessa voi hyvin keskittyä tarkkojen kulmien ratsastamiseen. Olen tehnyt tätä treeniä käynnissä, ravissa ja laukassa. Saman voi toistaa toiseen suuntaan ja vaihtaa myös yli ratsastettavaa puomia.Kahden puomin ylittämisestä ympyrällä jalostin Senkun kääntymiskapasiteettiin sopivan version, jota tein ravissa ja laukassa. Kahden puomin yli voi ratsastaa soikion/suorakaiteen muotoista uraa niin, että ensimmäisen puomin lähestymiseen saa hieman lisäaikaa vs. pienellä ympyrällä.Vaikka puomien paikat pysyivät samana sai niille tehtyä monia erillaisia teitä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti