torstai 30. lokakuuta 2014

Hevostelutavoitteita?

Tallilla jossa käyn on myös ns. kilparyhmä, jonka kautta pääsee kisaamaan tallin hevosilla. Olisi hirveä innostus päästä kisaamaan ja valmentautumaan!

Vaikka mun puskaratsastelu on taas vähäksi aikaa ohi ja olen jo edistymässä viikottaisilla heB-tason tunneilla, paloa riittäisi enempäänkin! Rahaa ei valitettavasti. Olen tässä laskeskellut, että valmistuttuani rahaa pitäisi tulla sen verran, että siitä irtoo 3 ratsastustuntia viikossa, valmennukset ja kisat. Laskin myös että halvemmaksi tulee kisaryhmässä kisaaminen, kuin oman hevosen pitäminen ja kisaaminen. Loogista...Toivottavasti aika ei vain lopu kesken sitten kun on rahaa?


Sulo ja minä heinäpellolla 2009, ennen kuin Sulolta meni jalka. Silloin oli jo koulukisahaaveet mielessä!

Kisahaaveet on nyt ainakin toistaiseksi opiskelijabudjetilla elellessä haudattava, mutta ensi keväänä/syksynä, jos töitä on, niin kisakentät täältä minä tulen!

Tavoitteita mulla on ratsastuksen osalta kyllä muitakin, kuin pelkkä valkoisissa pöksyissä kisaaminen. Oman vanhan herran Sulon kanssa, on löytynyt selvä yhteys, että miten sitä ratsastetaan, että se kulkee oikein ja rentona tms. Haluaisin pystyä tähän muillakin hevosilla. Tavallaan, että olisi niin hyvä lukemaan sitä eläintä ja mukautumaan siihen liikkeeseen, että osaisi ratsastaa hyvin, Hah :D Muutenkin hevosten ymmärtämistä haluan kehittää, vaikka aika hyvin jo puhunkin samaa kieltä niiden kanssa... Kaikkia hevosia ei aina pysty kyllä lukemaan, mutta ei kyllä kaikkia ihmisiäkään, joten olkoot ne poikkeuksia.


Depis-Sulo 2009 minitarhassaan toipumassa jalkavammasta 


Yksi ikiaikaisista haaveistani on alkaa ratsastuksen opettajaksi. Olen aika paljon pitänytkin tunteja ihmisille, jotka ovat käyneet Sulolla ratsastamassa, mutta että ihan oikeaksi opettajaksi! Tietysti opettamistakin varten tarvitsen enemmän kokemusta kisakentiltä. Vaikeahan se olisi neuvoa ratsukkoa kisoihin valmistautumisessa, jos itsellä olisi niistä vain jotain teoriapohjaa? Haluan tietysti myös enemmän näkökulmaa lajiin ja kokemusta erilaisista hevosista, ennen kuin opettamaan tosissani rupeaisin.

Mun ohjauksessa 2013. Hienot kotikutoiset esteet!
Sulolla opettaminen on aika helppoa, koska tiedän mitä sen kanssa pitää tehdä, jotta se liikkuu A. eteenpäin B. muodossa C. ei aiheuta pukkirodeota :D Mutta, koska hevoset ovat erilaisia, tarvitaan enemmän kokemusta muista hevosista, jotta omia taitojaan voi laajentaa, ja sitä kautta opettaa.

Sulo mun pitämällä tunnilla meillä kotona 2011 :)

Katsoin muutaman clipin HIHS:n 2014 koululuokista netistä, ja sehän olisi kertakaikkisen upeaa päästä sinne kisaamaan. Ensin täytyy vaan löytää hevonen ja hankkia lisää taitoja :P


Kuvat on vähän vanhoja, pitäisi ostaa varmaan kamera, niin saisi uusia
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti