tiistai 24. helmikuuta 2015

Suomenhevosilla puomeja

Olin korvaamassa viime tortaina alkuvuoden tunnin, jolle en päässyt. Torstain ryhmällä oli samantapainen puomi/estetehtävä, kuin omalla ryhmälläni oli ollut muutama viikko sitten.

Sain tunnille suosikkini Viuhun! Viuhulla oli ollut vapaapäivä, joten maneesi oli taas päivän tauon jälkeen tosi jännä paikka. Pelokkuudestaan huolimatta Viuhu toimi pääsääntöisesti ihan hyvin :)

Tiet esteiden jälkeen olivat vähän sinne päin, mutta hypyt ja lähestymiset olivat mielestäni ihan hyviä. Suokki unohti jälleen loppua kohden jännittää maneesia ja tietkin parantuivat.

Tulimme ravissa ensimmäiselle pystylle, jonka jälkeen laukannosto. 
Pystyjen jälkeen laukassa ristikolle, jonka päällä laukanvaihto
Lopuksi laukassa kaksi pystyä pitkällä sivulla.

Eilen ratsastimme puomitehtävää ja menin Visterillä. Muistelin joulukuisen kouluvalmennuksen oppeja ja yritin ratsastaa niiden mukaan. Puolipidätteistä, temponvaihteluista ja volteista oli hyötyä. Vister kuunteli tehtävissä ja kaahaaminen jäi vähemmälle.


Ratsastimme puomitehtävää, jossa keskihalkaisijalla oli ravipuomit. Ravipuomien jälkeen lähdettiin joko vasemmalle tai oikealle puomin yli. Päädyissä keskityttiin huolellisiin teihin ja kulmiin. Joka toisella kertaa mentiin vasemmalle, joka toisella oikealle.

Ratsastimme myös laukassa pitkien sivujen puomien yli. Tehtävän tarkoituksena oli säilyttää sama laukan pituus ja tahti puomien välillä. Lopuksi ravipuomit muutettiin kavaletiksi ja sama "kahdeksikkomainen" tehtävä tehtiin laukassa.

Suhtauduin kavalettiin liikaa esteenä ja liian reilun myötäyksen jälkeen oli hankalampi koota innokasta hevosta. Viimeisillä kerroilla homma onnistui paremmin. Vister kuunteli harvinaisen hyvin apujani ja jäi oikein odottamaan seuraavaa apuani normaalin kiihdyttelyn sijasta :D

Tunti Visterin kanssa meni todella hyvin. Ensimmäinen kerta tämän suokin kanssa este/puomitunnilla, kun ei tuntunut siltä että saisi vetää kilpaa hevosen kanssa. Opettaja kehui myös ylävartaloni asennon parantuneen, jes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti