keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Avotaivutusta ja ympyrätyöskentelyä

^ Otsikossa onkin eilinen ratsastustuntini näin tiivistetysti.

En saanut enää neljättä kertaa putkeen Viuhua, vaan oli toisen suosikkini Pollen vuoro välillä :) Polle-poni oli taas maailman mainioin.

Teimme alkuun pääty-ympyröillä työskentelyä käynissä, ravissa ja laukassa. Käynti ja ravi kulkivat todella hyvin, mutta laukassa ratsuni oli aika vino. Yritin parhaani mukaan korjata linjaa ja saadaa laukkaa toimimaan, mutta aika loppui kesken. En ollut ihan tyytyväinen laukkatyöskentelyyn, mutta onneksi ravissa Polle toimi paremmin :)

Teimme myös pitkän sivun alkuun voltin, josta lähdimme avotaivutukseen. Avotaivutus loppui volttiin toisessa päässä pitkää sivua. Avo sujui vasempaan kierrokseen paremmin, mutta molemmat menivät ihan jees. Pollea sai vähän patistella säilyttämään tempo.

Kaikkiaan oli taas kiva tunti ja tuntuu siltä, että varsinkin istuntani on kehittynyt! Jeij :)


Sain kouluratsastustunnille Ledin. Mennessäni sen karsinaan mietin, että onpas kaverilla kokoa. Kun on ratsastellut suokeilla ja poneilla lähikuukaudet, Ledi tuntui jotenkin järkyttävän korkealta :D

Teimme tunnilla kolmikaaristakiemurauraa ravissa ja käynnissä. Välillä nostin laukkaa pitkällä sivulla herätelläkseni hevosta. Kiemurauran kaarille tehtiin voltit uran sisäpuolella. Harjoituksen tarkoituksena oli aktivoida hevosta liikkumaan ja saada se taipumaan ja asettumaan.

Lisäksi ratsastimme voltit pitkien sivujen alkuun ja voltilta siirryimme avotaivutukseen. Teimme avoakin ravissa ja käynnissä.

Ledi on jännä hevonen, kun se voi saman tunnin aikana olla tahmea ja liikkumaton ja sitten yhtäkkiä yrittää juosta pois alta... Minulle riittikin tunnin aikana haastetta kerrakseen. Välillä oli kadoksissa oikean mittainen ohjastuntuma, välillä istunta.

Hetkittäin hevonen kulki hyvin ja olin ihan tyytyväinen, mutta osan tunnista olin aivan ulkona siitä miten saan hevosen kulkemaan oikein. Taluttaessamme hevosia takaisin talliin, tallikaverini vitsaili, että kerrankin minullakin oli oikea hevonen alla. Omasta mielestäni suokeista ja poneista on paljon helpompi päästä jyvälle, mutta niillä olen ratsastanutkin koko ikäni :D

Annoin Ledille toisen kuivan leivän. Toisen säästin Viuhun harjakoppaan, kun se oli tunnilla. Toivottavasti leipä meni perille :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti