tiistai 27. tammikuuta 2015

Takaisin satulaan

Jippii! Pääsin ratsastamaan! Viimeksi olin hevosen selässä vuodenvaihteen aikaan, huh huh.

Ajattelin mennä kerrankin ajoissa tallille... Mutta kaikki muutkin autoilijat olivat päättäneet ajaa samaa reittiä kanssani samaan aikaan! Sain odottaa useammissa valoissa monet vaihdot, ennen kuin pääsin itse kääntymään. Eli siis siitä huolimatta, että lähdin ajoissa, olin taas myöhässä!

Olin saanut tunnille Viuhun :) Viuhu ei tosin alkuun ollut kovin yhteistyöhaluinen, vaan pyöri kuin väkkärä, yrittäessäni kiristää satulavyötä. Ja polleparka pelkäsi jälleen maneesia. On se jännä! Varsinkin tänään, kun lumiakin tuli hiukan alas katolta.

Teimme melkein koko tunnin ympyrätyöskentelyä. Tehtävänä oli asettaa toinen puoli ympyrästä sisälle ja toinen puolikas ratsastaa ulospäin asetettuna ympyrän keskustasta nähden. Lisäksi pidensimme ja lyhensimme askelta. Tämä harjoitus tehtiin kaikissa askellajeissa.

Ja Viuhu oli.... AIVAN LOISTAVA :D Olin kyllä todella onnessani ja puhki tunnin jälkeen. Viuhulta löytyi laukka ja ravi kulki loppua kohden hyvin ja rennosti. Ja suomenheppa unohti kokonaan pelätä maneesia ja rentoutuikin, mutta sai sitä töitäkin tehdä. Tämä tunti oli kyllä huippu tapa aloittaa kevätlukukausi, nyt en millään malta taas odottaa ensi maanantaita :P

Viuhu todella ansaitsi kotoa mukaan tarttuneet kuivat ruisleivät :)


Eilen ratsastin puomitunnin Viuhulla. Suomenhevonen käyttäytyi melko mallikkaasti koko tunnin! Vain pari kertaa maneesin pääty osoittautui ylitsepääsemättömän jännittäväksi.

Ratsastimme puomeja ja kavaletteja kaikissa askellajeissa. Opettaja laittoi molemmille pitkille sivuille puomit. Toisella pitkällä sivulla oli kolme puomia ja laukassa väliin jäi kolme askelta. Toisella sivulla kaksi puomia ja väliä laukassa viisi askelta. Kolmen puomin puolella ratsastimme aluksi niin, että ensimmäisen ja viimeisen puomin yli tehtiin voltti ravissa ja keskimmäisen puomin yli mentiin käynnissä. Kun keskityin kunnolla teiden ratsastamiseen ja istuntaani, Viuhu unohti jännittää päätyjä. Opettaja oli neuvonnut ajattelemaan, että istun ns. takajalkojen päälle. Nyt viimein ymmärsin kunnolla istunnan ja Viuhu toimi todella paljon paremmin ja jäi vähemmän etupainoiseksi.

Harjoittelimme jälleen myös esteistuntaa niin, että kahden puomin väliin otettiin käyntiin siirtyminen ja koko pitkä sivu pysyteltiin esteistunnassa. Suoran linjan pitäminen esteistunnassa siirtymisessä osoittautui hieman haastavaksi, mutta onnistui oikealla asennoitumisella. Ihmeen paljon ratsastuskin on lopulta korvien välistä kiinni!

Laukassa menimme samoja puomeja. Myös niin, että puomit oli nostettu kavaleteiksi. Ensimmäinen laukkatehtävä ei menyt ihan putkeen, kun Viuhu päätti että viimeisestä puomista mennäänkin ohi, eikä yli. Lopulta menimme kuitenkin ylikin! ;) Viimeiset tehtävät sujuivat todella hyvin ja Viuhun laukka tuntui rullaavan hyvin. Ratsastimme laukassa kolme puomia, lävistäjällä esteen, jossa vaihdettiin suunta ja laukka ja vielä kaksi puomia viiden laukan välillä.

Loppuvaiheessa tuntia minusta alkoi jo tuntua siltä, että tämä saisi jo riittää. Viuhu jännitti ja minä olin kylmissäni. Päätin kuitenkin, että homma viedään kunnialla loppuun ja viimeinen suorituksemme oli todella onnistunut. Olin tyytyväinen Viuhuun ja itseeni :) Harmi, ettei ollut kuivaa leipää mukana, Viuhu olisi sen ansainnut!

Tällä kertaa en ole tehnyt kuvia ratsastusradasta, koska hiirestäni on patterit loppu ja AutoCadia on inhottava käyttää ilman hiirtä :DD
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti