perjantai 24. lokakuuta 2014

Tällä kertaa ilman satulaa

Eilen oli tallin hepoille annettu rokotukset, joten luvassa oli rauhallinen tunti, hevosille siis! Tunnilla sai mennä ilman satulaa, joten minä reippaana tyttönä päätin, että tottahan toki!

Olin jälleen hieman myöhässä talilla, joten päätin nerokkaasti säästäväni aikaa, kun en laita satulaa. Päätös oli ihan fiksu siinä suhteessa, että ehdin ajoissa tunnille. Astetta suurempi hetki vierähti nimittäin siinä kun ensin etsin hevosen pimeältä laitumelta ja sen jälkeen talutin sen mudan läpi talliin.

Satulattomuus ei ollut tosin ihan itsestään selvä vaihtoehto. Häntäluuni on nimittäin saanut kovan kolauksen ollessani 10-vuotias pieni heppatyttö. Poni jolla ratsastin sai kohtauksen säikähdettyään isääni, joka kantoi kotiin joulukuusta. Niissä pukkirodeoissa kopautin takamukseni ikävästi satulan korkeaan takakaareen...


No talutettuani maneesiin Roopen, huomasin, että sillähän on korkea erottuva säkä. AUTS
Koko tunti meni suht ongelmitta, mutta huomasin kyllä miten vahvasti suomenhevonen reagoi siihen, etten juurikaan onnistunut rentouttamaan selkääni. Se liikkui melko tahmeasti, mutta rentoutui, jos minä onnistuin rentoutumaan, ja alkoi liikkua paremmin.

Teimme kokoamisia ravissa ja käynnissä, voltteja, ympyröitä, etuosakäännöksiä ja väistöjä. Aika perussettiä. Pysyin kyllä todella hyvin kyydissä. Eikä Roope yrittänyt mitään temppuja :D Olisi ollut kiva laukatakin, mutta ne rokotukset...

Oma kotisuokkini olisi kyllä laukan jälkeen lähtenyt huimaan kiitoraviin, vain siksi etten olisi vaivautunut laittamaan satulaa... Ja luultavasti myös hypännyt sivulle, pukittanut ja keksinyt varmaan kasan uusia temppujakin. Sulo on kanssani yleensä kuin ihmisen mieli, mutta annas olla kun ottaa satulan pois. En tiedä mistä moinen metkutus johtuu, mutta se on syy miksi en Sulolla juurikaan mene ilman satulaa. Se oli kyllä tunnilla sen verran kivaa eilen , että melkein voisi kokeilla Sulollakin, kun menen vanhempien luo käymään :))


Karvakamuni Sulo :) Kuva on kylläkin talvelta 2011, mutta yhtä söpö se on nykyäänkin!


Roopelainen jatkoi seuraavalle tunnille, joten ehdin kätevästi kerrankin ajoissa kotiin. Jopa kasilta kotona!

Istuttuani tähän koneen ääreen tänään aamulla, huomasin ettei tarvis hirveesti tänään istuskella! Ehkä jätän sen satulatta ratsastamisen taas vähäksi aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti